Roodbaarsfilet

LATIJNSE NAAM
Sebastes marinus

BESCHRIJVING
De roodbaars is een jager. De volwassen dieren leven tussen de 100-1.000 meter diepte in kleine groepjes. Ze voeden zich met diepzeegarnalen en haring. De Roodbaars heeft een uitgesproken rode huid en een roze buik en in verhouding een redelijk grote kop. De roodbaars die wordt gebruikt voor de Fishes roodbaars is bij de vangst rond de 600 gram.

HERKOMST
De Fishes roodbaars wordt volgens de MSC standaarden gevangen in IJsland en wordt vers per luchtvracht naar Nederland gevlogen. Hier wordt het gefileerd en verpakt. Zo weten we zeker dat we de beste kwaliteit leveren.

VERKRIJGBAARHEID
Het hele jaar door

SMAAK
Het vlees van de roodbaars is smakelijk en veelzijdig omdat het zich met van alles uit de zee voedt. We laten de huid op de filet zitten omdat dit alleen extra smaak aan de filet geeft en het bereiden in de pan makkelijker
maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *