Zalmhaas

LATIJNSE NAAM
Salmo salar

BESCHRIJVING
Veruit de meeste zalm die in Nederland verkocht wordt is gekweekte zalm uit Noorwegen. Zo ook de Fishes zalmfilet. We gebruiken in het Fishes assortiment alleen het dikke rugstuk van de zalm. We laten de huid op de filet zitten, tussen het visvlees en de huid zit namelijk een laagje vet wat veel smaak afgeeft tijdens het bakken. De rug van de zalm is blauwgroen en hij heeft zilverkleurig flanken. De maximale lengte 1,5 m.

HERKOMST
De Zalm wordt op grote schaal gekweekt in Noorwegen, maar ook in Schotland en Chili wordt zalm gekweekt. Onze zalm komt uit Noorwegen, omdat de standaarden voor de kweek daar zeer hoog liggen.

VERKRIJGBAARHEID
Hele jaar door verkrijgbaar.

SMAAK
Het vlees van kweekzalm is stevig, vet en smaakvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *